Okleveles IKT csoportvezetők

Bagi Andrea

okleveles IKT terapeuta, 

 

pszichológus, 

okleveles IKT terapeuta, 

az IKTE titkára

A mozgás, a tánc kicsi gyermekkoromtól lételemem. A sport, a kirándulás jelentette a kezdeteket, majd e mellé épült be kezdetben a néptánc, következő lépésként pedig a társastánc.

A felnőtt lét kezdetén a versenysport háttérbe szorult, de a rendszeres testmozgás több formája, és a tánc integrált része maradt mindennapjaimnak.

Mindezek mellett, a hétköznapi élet rutinja közepette azt vettem észre, hogy egyre több figyelemmel fordulok az emberi psziché felépítése és működése felé, egyre jobban érdekeltek az alternatív gyógyítás lehetőségei és a különféle tudatformáló technikák – ezek 

közül több módszert kipróbáltam, néhányban képződtem.

Pár éve, a hangsúly újra kezdett áttolódni a tánc irányába, majd rábukkantam az integrált kifejezés- és táncterápiára – amely amolyan 

„hazatalálás” élmény számomra.

Mindezen történések sodrásában pszichológiából diplomáztam és elvégeztem a 4+1 éves integrált kifejezés- és táncterapeuta képzést. 2009 óta csoportvezető társaimmal rendszeresen tartunk önismereti, személyiségfejlesztő és bemutató műhelyeket.

 

tanácsadó szakpszichológus, okleveles IKT terapeuta, 

Szenvedélyem és hivatásom az emberekkel, csoportokkal való közös felfedezés, tanulás, fejlődés és kapcsolódás.

Teszem ezt sokféle formában és módszertani keretben:

  • pszichológusként, magánrendelésen és a Rákospalotai Speciális Gyermekotthonban

  • trénerként és facilitátorként, főként az Élményakadémia Közhasznú Egyesületben

  • integrált kifejezés- és táncterápiás csoportvezetőként fiataloknak és felnőtteknek tartott önismereti csoportokban és sajátélmény műhelyeken

  • Coachként és teamcoachként magán kliensekkel, illetve hazai és nemzetközi projektekben

  • Édesanyaként és alapító-szervezőként a Kötő Klubban, ami egy alternatív babamama közösség

Én azért szeretem, amit csinálok, mert „csinálok"! Az IKTE-ben leginkább hangot, zenét, mozgást, táncot, rajzot, érintést, ölelést, sírást és mosolyt, és mindezt másokkal együtt tehetem, megosztva a csinálás, az alkotás és a jelenlét örömét egymással.
Sok dolgot szeretünk és ezek közül egyre több, amit csak passzív szemlélődőként élvezünk. Szeretjük a zenét, ezért elmegyünk koncertre, a táncot, így megnézzük egy tánccsoport fellépését és így tovább. De a lehetőség adott, hogy aktívan szeressünk valamit: ha összeütjük a két tenyerünket máris ott a ritmus, ha engedünk a hívásnak, és a zenére hajladozunk máris ott a tánc. 
Sokféle formális táncstílus kipróbálása után találtam rá az integrált kifejezés- és táncterápia (IKT) módszerére.

A mozgás örömén túl az önmagammal való találkozás különleges pillanataiban éreztem, hogy végre jó helyen vagyok. Pszichológiát tanultam, ami segített megérteni sok mindent az életemben, de hiányzott az a mindent betöltő érzés, hogy önmagam vagyok. Az IKT egy olyan belső forrást mutatott meg nekem, amely a szabad mozgáson és önkifejezésen keresztül mindig segít visszatalálnom az energiáimhoz, az érzéseimhez, a saját belső világomhoz.
Bemutató műhelyeket, önismereti csoportokat és személyiségfejlesztő tréningeket 2009 óta tartok rendszeresen. 
Bízom benne, hogy az elmúlt években megélt élmények és megtapasztalt tudás segít majd, hogy kísérőd lehessek a saját utadon.

 

gyógypedagógus,

okleveles IKT terapeuta, 

Egy ideje felnőtt lettem és szeretek élni. Ez azt jelenti, számomra, hogy megbecsülök mindent, ami él.

Felnőttségem ellenére, a gyerekek közege az én világom. Kapcsolatom a gyerekekkel kölcsönös, mert tudásom alapján nekik tudok leginkább segíteni, de közöttük én is bátran kibontakozhatok. Szakmai érdeklődésem is feléjük irányul. Folyamatosan kutatom, hogy a táncterápiát, amelyet többnyire felnőtt kliensekre alkalmaznak, hogyan tudom a gyerekek körében megvalósítani.

 

okleveles IKT terapeuta, 

 

Személyi- és életvezetési tanácsadó, okleveles IKT terapeuta, művészetterapeuta, stylist, coach, mediátorr

Élvezettel, nagy lelkesedéssel, kifogyhatatlan alkotóerővel

és szakmai alázattal végzem a munkámat, keresve az olyan komplex lehetőségeket, ahol kamatoztathatom tudásomat és kreativitásomat.

Hiszek önmagamban, a másik emberben és a fejlődésben.

 

Mottóm:
„Nem a hegyet hódítjuk meg, hanem önmagunkat.”

(Edmund Hillary)