KAB nyílt nap

fb.banner.jpg

„Álom és valóság”

 KINT-A-BENT 2019,

az Integrált Kifejezés-és Táncterápiás Egyesület

7. nyílt napja,

2019. március 2.

SÍN Kulturális Központ,

1139 Budapest, Gyutacs utca 10.

 KINT-A-BENT 2019 - Áttekintő program 

PDF-ben letölthető változat

kab2019prg.jpg
 

KINT-A-BENT 2019 - Előadás és műhely plakátok

 

Hangolódás a nyílt nap sajátélmény műhelyeire és beszélgetéseire képekben. 

Minden érdeklődőt szeretettel várunk programjainkon!

Az alábbi plakátokra kattintva nagyobb méretben is megtekintheti azokat. Az alattuk megjelenő "Go to link" feliratra kattintva pedig az adott program ismertetőjére tud ugrani!

Zenét hozzá?

To play, press and hold the enter key. To stop, release the enter key.

 

 KAB 2019 - MŰHELY absztraktok 

1. Bóné Magdolna, Tóth Györgyi: Valóságba álmodott vágyak – 12.00-13.30 h – 1,5 órás műhely

A vágyak olyan álmok, melyekhez út vezet a valóságból. Hol vagy most? Mi a valóságod? Hová tartasz? Mi a vágyad? Jó-e az irány? Mi jelzi az utadat? Honnan fogod tudni, hogy megérkeztél? Mi történik a célban? A másfél órás csoportmunka során lehetőséget adunk arra, hogy másokkal együtt, mégis önállóan keresd, vizsgáld céljaidat és a hozzájuk vezető utat, utakat. Ha szívesen foglalkoznál ezekkel a kérdésekkel tánc- és művészetterápiás módszerekkel, várunk szeretettel workshopunkon.

2. Bóta Veronika, Horváth Diána: Gyermekálmok „felnövekedése” – avagy gyermekkori álmaink a jelen valóságának tükrében – 10.00-13.00 h – 3 órás műhely

Gyermekként legtöbbünknek határozott elképzelései vannak a jövőnkről, sokszor egész pontosan tudni véljük, mivel szeretnénk foglalkozni, hogyan szeretnénk élni felnőtt korunkban. Van, hogy kifejezetten merészet álmodunk. Aztán ezek az álmok, elképzelések sokféleképpen alakulnak, ahogy felnövünk. 
Workshopunkon arra hívunk, hogy kapcsolatba kerülve gyermekkori énünkkel, újra felfedezzük, megéljük gyermekkori álmainkat, és rátekintsünk, mi lett azokkal a felnőtté válásunk során. A mozgáson, alkotáson, zenén keresztül keressük a választ, hogy hogyan érint minket álmaink "felnövekedése", mit mondana a gyermekkori énünk a felnőtt önmagunknak. 

3. Csönge Éva, Révay Réka: Bohóc –álom, bohóc-valóság – 16.30-18.00 h – 1,5 órás műhely

A bohóc mindannyiunkban benne rejlő figura, aki az álomvilág és a valóság tartalmait egyszerre képes megjeleníteni. Olyan szabad és autentikus, hogy átélheti az összes, akár egymásnak ellentmondó érzést a jelen pillanatban, és miközben felnagyítja ezeket, görbe tükröt állít önmaga elé. Számára minden tárgy átalakítható: egy cipő lehet telefon vagy pohár, egy újságpapír lehet akár varázsszőnyeg. A saját, egyedi nyelvén szólal meg, mégis mindenki megérti. Nem bántódik meg és mégis az emberi sebezhetőséget jelképezi. Az IKT Egyesület képviseletében az ERASMUS+ More Than Words projekt keretében, Potenzában, egy hetes tréningen vettünk részt Raffaele Messina, olasz bohóc vezetésével. Itt szerzett tapasztalataink egy kis szeletét szeretnénk megosztani a „Tisztelt Nagyérdeművel”. 

4. Held Andrea Katalin, Sarkadi Edit: Tested színei – Vágyak és célok – 10-13 h – 3 órás műhely

Mindenkinek vannak céljai és meggyőződésünk, hogy mindenki okkal van itt a Földön. Néha nehéz megtalálni a célunkat, máskor pedig teljesen egyértelműen látjuk, hogy merre kell haladnunk. A célok és vágyak fontosak, és arra sarkallhatnak minket, hogy kilépjünk a komfort zónánkból, tegyünk valamit azért, hogy elérjük vágyaink tárgyát. Van, amihez elég egy apró tett, és van, amikor kitartóan kell egy irányba menni, sőt folyton új utakat találni ahhoz, hogy elérjük a célunkat. Sokat számít, hogy passzívan várjuk, hogy valami megtörténjen velünk, vagy aktívan teszünk érte. 
Mozgásfókuszú műhelyünkben lehetőséget adunk megtapasztalni, hogy milyen megérezni vágyainkat, s milyen rálátni a céljainkra a testünkön keresztül. Szeretettel várunk, lépj színre Te is, hogy egy lépéssel közelebb kerülj önmagadhoz, saját színeidhez és célodhoz!

5. Jarovinszkij Vera: Női térkép – 14.30-17.30 h – 3 órás műhely

A világ sokszor olyan tulajdonságainkat tükrözi vissza, amelyeket nehezen fogadunk el magunkban. Kapcsolatainkban megélt női részeinkről más lehet a belső képünk, mint amit más szemében látunk viszont.  A műhelyen felidézzük régen megálmodott női minőségeinket, családból hozott női mintáinkat, amelyek segítettek Bennünket nővé válásunkban. Mennyire van még jelentőségük jelen életünkben? Hogyan tudom meglátni azt, ami valóban Bennem van? A műhelyen a testmunka, a szimbólumok és a szabad  mozgásban megélt találkozások segítenek Bennünket a közös felfedezésben. 

6. Kiss Tibor Cece, Tóbiás-Laszlovszky Ágnes:  Álomfogó – 16.30-18.00 h – 1,5 órás műhely

Álmainkban járva valósággá válhat oly sok minden, ami a hétköznapjainkban nem történne meg, vagy nem kap teret, figyelmet. Álmodban repülhetsz, hihetetlen kalandokba keveredhetsz, mesebeli helyeken járhatsz, de előfordulhat, hogy mély verembe zuhansz, vagy szembejönnek a félelmeid, esetleg meg kell küzdened rémisztő lényekkel.
De mi történik akkor, ha egy kicsit (úgy másfél óra erejéig) mindezt meghívjuk olyankor, amikor ébren vagyunk?  
Ezen a műhelyen arra hívunk, hogy felszerelkezve egy jó álomfogóval eredj az álmok nyomába! Bízunk benne, hogy egy kalandos, kreatív világ vár, ahol lehet nevetni és sírni is.

7. Kovács Claudia, Salgó Péter: Mese, játék, valóság – 10.00-11.30 h – 1,5 órás műhely

Workshopunkon lehetőséget kínálunk az álom, fantázia, mese világába való belépésre. Ebben az ismeretlen, mégis nagyon ismerős tartományban különféle állapotokat élhetünk át, mozgás által új perspektívákat tapasztalhatunk meg. Együtt idézhetünk fel egy olyan minőséget, amely számunkra még homály-fonta, halványan felsejlő lehet, ugyanakkor jelen valóságunk részévé válva fontos színekkel gazdagíthatja azt.

8. Perfalvi Tünde: A mozgás valósága – 14.30-16.00 h – 1,5 órás műhely

A műhelyen a mozgás jelenével, a jelenlét megfigyelésével és kifejezésével foglalkozunk.
Az állapotunk érzékelése a légzésen-, a ritmuson-, a mozgás amplitúdóján, a mozgásba lendülő testrészeinken-, térhasználatunkon keresztül figyelhető meg, ill. azokon keresztül mutatkozik meg a rendelkezésünkre álló térben.
Milyen számodra belemenni az adott pillanat jelenvalóságába? Rábízni magad a testedre, a megszülető mozdulatokra?
Várlak szeretettel, ha szívesen vállalkozol arra, hogy magad és mások megfigyelőjeként, a pillanat adta alkotásban részt vegyél.

9. Tormássy Krisztina: Ha én folyó lennék... – 14.30-16 h – 1,5 órás műhely

Egy elemi utazásra hívom a résztvevőket – Álmaink áradjanak a vízzel, képzeljünk egy vizi valóságot! A workshop idejére elmerülünk, megmártózunk, átmosódunk, lebegünk és úszunk, szóval megtapasztaljuk, hogy mit hoz testi érzetekben, mozgásban, érzelmekben, kapcsolódásokban, képekben és gondolatokban ez az átalakított valóság. Ha lételemed a víz, vagy éppen nem vagy nagyon otthon benne, ha megszólít a víz, mint metafora, kutathatsz velünk közösen a forrásban, patakban, folyóban, tengerben.

 

 KAB 2019 - BESZÉLGETÉSEK, ELŐADÁSOK 

BABZSÁKOS BESZÉLGETÉSEK AZ ELŐTÉRBEN

       1. szekció 12.00-13.30h

  • Kiss Tibor Cece, Zsiday Krisztina, Révay RékaIKTE az Erasmus+ világában: nemzetközi projekt-élmények, tapasztalatok, tervek

Egyesületünk részt vesz az Erasmus+ Stratégiai partnerségek program keretén belül több nemzetközi projektben, beszélgetésünk tapasztalatainkról és további terveinkről számol be.a

​​       2. szekció 14.30-16.00h

  • Beszélgessünk az IKT-ról! Általános kérdések a módszerről és a képzésről.