KAB nyílt nap

„Bolondulunk a táncért”

 KINT-A-BENT 2017,

az Integrált Kifejezés-és Táncterápiás Egyesület

5. nyílt napja,

2017. április 1.

SÍN Kulturális Központ,

1139 Budapest, Gyutacs utca 10.

 KINT-A-BENT 2017 - Áttekintő program 

 

KINT-A-BENT 2017 - Előadás és műhely plakátok

 

Hangolódás a nyílt nap sajátélmény műhelyeire és beszélgetéseire képekben. 

Minden érdeklődőt szeretettel várunk programjainkon!

Az alábbi plakátokra kattintva nagyobb méretben is megtekintheti azokat. Az alattuk megjelenő "Go to link" feliratra kattintva pedig az adott program ismertetőjére tud ugrani!

Zenét hozzá?

To play, press and hold the enter key. To stop, release the enter key.

press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom

 KAB 2017 - MŰHELY absztraktok 

1. Brinzanek Zsuzsa, Sarkadi Edit: Kincs, ami nincs… – 14.30-17.30 h – 3 órás műhely

Gondoltál-e már a hiányaidra, mint lehetőségekre? Mikor táncoltál utoljára? Vajon neked mi hiányzik most? Egy mosoly, egy szembenézés, egy érintés, vagy egy mozdulat?

Adni szeretnéd vagy kapni? Mozgásfókuszú műhelyünkben arra hívunk, hogy gyakoroljuk hiányaink felismerését, és megformálását. Mert, ha nem fejeződik ki, titok marad – rejtve marad önmagunk számára, miközben a hiány zavaró érzése változatlan. A mozgásodra, a testedre figyelve feltárulhatnak életed rejtett perspektívái, találkozhatsz a történeted eddig nem ismert részleteivel. A tested történései pedig olyan kincsek, amiket magaddal tudsz bárhová vinni és töltekezni tudsz belőlük.

 

2. Brinzanek Zsuzsa, Zsiday Kriszta: Szerep-Játék… – 10-11.30 h – 1,5 órás műhely

Kosztolányi Dezső: A játék. Az különös. Gömbölyű és gyönyörű, csodaszép és csodajó, nyitható és csukható, gomb és gömb és gyöngy, gyürű. Bűvös kulcs és gyertya lángja, színesárnyék, ördög-lámpa. Játszom ennen-életemmel, búvócskázom minden árnnyal, a padlással, a szobákkal, a fénnyel, mely tovaszárnyal, a tükörrel fényt hajítok, a homoknak, a bokornak, s a nap –óriás aranypénz –hirtelen ölembe roskad. ... Játszom én és táncolok, látszom én, mint sok dolog. Látszom fénybe és tükörbe, játszom egyre, körbe-körbe...

Játszunk? Játszunk ennen-életünkkel, néha királylányost, néha meg gyerekest, vagy esetleg dühöngő óriást. Te mit szeretnél megmutatni magadból? Egy orvost? Egy eladót? Egy anyát, feleséget, tanárt, művészt, utcaseprőt...? Melyik hétköznapi, esetleg különleges szerepedet tudnád teljes szívvel, önfeledten eljátszani, vagy esetleg valami szokatlant felpróbálni?

Játszunk belülről, talán a külsőre most másképp koncentrálva.Természetes, hogy az önmagunkról alkotott, a vágyott és másnak mutatott képek sokszor nem teljesen fedik egymást. Érdemes néha megállni egy pillanatra, és ránézni ezekre a képekre. Mit mutatnak, mit üzennek számunkra? Mi hat ezekre a képekre, mitől függnek? Műhelyünkön erre a folyamatra szeretnénk fókuszálni és a játék, dráma, mozgás különféle eszközeit segítségül hívni, hogy talán egy kicsit más perspektívából nézhessünk rá önmagunkra, értékrendünkre, prioritásainkra.

Játsszuk el önmagunkat – önfeledten,sírva, nevetve, vidáman, elkeseredetten, egymást támogatva!

 

3. Jakobi Nóra, Pete Nóra: Döntéseimmel kapcsolatban… – 16.30-18 h – 1,5 órás műhely

Bárhogyan is döntünk, fontos, hogyan vagyunk kapcsolatban önmagunkkal és az adott pillanattal, melyből megszületik végül a cselekedet, szó, irány, mozdulat. Műhelyünkön mozgásos helyzeteken keresztül teremtünk lehetőséget „döntő pillanatok”megélésére, figyelemmel kísérésére vagy az eddigi ismerős megoldásainktól eltérő módok kísérletezésére.

 

4. Jarovinszkij Vera: Női létünk tánca – 10-13 h – 3 órás műhely

Női mivoltunk ezernyi színt, vágyat, erőt, képességet, hiedelmet és érzést hordoz, amely nőiségünk tudatos és ismeretlen része egyaránt. Milyen titkok/ erőforrások rejlenek nőiségünk kifejeződésében, átélésében? A workshopon együtt kutatjuk a női lét egyediségét és közös mélységeit személyes és archaikus szinten egyaránt. Segítségül hívjuk a természeti elemeket, a Földet, Vizet, Tüzet és a Levegőt. Táncba hívjuk, kifejezzük, megosztjuk egymással, amink van, s valami közöset formálunk,mely támogat, inspirál, továbbsegít...Rejtett kincseink ösvényén indulunk, teret adva a bennünk lévő Női bölcsességnek.

 

5. Kiss Tibor Cece, Tóbiás-Laszlovszky Ágnes: Amikor nem veszem magam (olyan) komolyan – 10-11.30 h – 1,5 órás műhely

Reggelente céltudatosan ébredsz, sorjáznak fejedben a napi teendők, feladatok, célok. Januárban évet tervezel és megfogadod min fogsz változtatni, miben fejlődni, miről mondasz le és mibe kezdesz bele. A jövőre gondolva vannak szépen megformázott terveid, forgatókönyvek arról, ahogyan a dolgok majd alakulnak az életedben.

De mi történik akkor,ha egy kicsit (úgy másfél óra erejéig) mindezt elengeded? Ha kimenőt kap a racionalitás, a józan mérlegelés és menthetetlenül komolytalan leszel?

Ezen a műhelyen arra hívunk, hogy egy kicsit ne vedd magad komolyan! Bízunk benne, hogy egy felszabadító, kreatív kavalkád vár, ahol lehet nevetni és sírni is.

 

6. Páll Orsolya Emese: CsendBENN – 12-13.30 h – 1,5 órás műhely

Hol van a figyelmünk: kint vagy bent? Mikor hol?

Hogyan tudunk kifelé nézni, kifelé hallgatni, kifelé mozdulni?

És befelé? Hangolódni a belső képeinkre, a belső hangunkra, a belső mozdulatainkra?

Hogyan születik meg a mozdulat, amit nem tervezünk meg előre?

És hogyan tud valaki máséba szövődni?

Lehet, hogy még belső csendünk hangját is meghalljuk?

 

7. Perfalvi-Zobor Tünde: Terek – 12-13.30 h – 1,5 órás műhely

A műhelymunka ideje alatt különböző terekkel kísérletezünk majd. Megfigyeljük, hogy mozgásunkban hogyan  viszonyulnak egymáshoz a testrészeink nyitott és zárt pozíciói; milyen és mekkora tereket töltünk be a mozgásunkkal. Tapasztalatot szerezhetünk a komfortos és a már kihívást jelentő térben való kiterjedésünkről. Dolgozunk közös terekkel is, párosok és hármasok alkotta közös mozgások tapasztalása által.

 

8. Szabó Ágnes, Takács Bernadett: Bolondulok érted. Bolondulok magamért. – 14.30-16 h – 1,5 órás műhely

Párkapcsolati/ társkapcsolati kötődési stílusaink kutatására, modellezésére hívunk azzal a céllal, hogy belekóstolhass az IKT színes és sokrétű eszköztárába. Különböző kötődéseket alakítunk ki attól függően, milyen elvárásaink és meggyőződéseink születtek addigi életünk során. Az aktuális élményeken túl, elvárásaink és meggyőződéseink rendszere szabályozza kapcsolati viselkedésünket.

Gondolat-, ill. érzés-ébresztő kérdéseink:Te hogyan szeretsz? Isteníted ŐT? Képtelen vagy a kötődésre? Önmagadat imádod? Eltűnsz a kapcsolatban? Uralkodsz? Áldozat vagy? Inkább elmenekülsz? Hogyan mozdul a tiszteleted? És az elfogadás? Milyen színű a hálád? Mekkora „saját tér” igényed? Változhatnak-e a határok? Mennyire kitartó a figyelmed? Hangosan követelsz, vagy csendesen kérsz? Se vele, se nélküle? Ismered az egyensúlyt? Lehet e egyszerre „jó együtt” és „jó magammal”?

 

9. Tormássy Krisztina: Bolondos Dallamok (Looney Tunes :) – 14.30-16 h – 1,5 órás műhely

Mit hoz ki belőlünk a zene? Mit mozdít meg bennünk? Hova jutunk el általa?

A műhelyen azt kutatjuk, hogy különböző stílusok, hangzások, hangszerek milyen mozgásra hívnak, milyen történeteket indítanak el bennünk. Igazi reggeli HANGOLÓDÁS.

Várunk szeretettel!

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 KAB 2017 - BESZÉLGETÉSEK 

BABZSÁKOS BESZÉLGETÉSEK AZ ELŐTÉRBEN

       Délelőtti beszélgetés 12.00-13.30h

Beszélgessünk az IKT-ról! Általános kérdések a módszerről.

A beszélgetést vezeti: Pete Nóra

       Délutáni beszélgetés 14.30-16.00h

Beszélgessünk az IKT-ról! Általános kérdések a képzésről.

A beszélgetést vezeti: Révay Réka

 

KEREKASZTAL-BESZÉLGETÉS –16.30-18h

Boros Edit, Gyulavári Ágnes, Hoppál Dorottya, Kiss Tibor Cece, Szabó Ágnes:

Mozgás-és táncterápia kórházi, pszichiátriai, ill. pszichoterápiás osztályokon

Moderátor: Tormássy Krisztina

Örvendetes, hogy a művészetterápiák, és azon belül is a mozgás-táncterápiák alkalmazása az egészségügyben egyre inkább természetessé, megkérdőjelezhetetlenné válik.

Olyan szakembereket hívtunk meg kerekasztalunkra, akik az osztályos pszichiátria, pszichoterápia területén dolgoznak mozgás-táncterápiával. A csoport kereteiről, speciális fókuszairól, az ambuláns csoportoktól való eltérésekről kérdezzük résztvevőinket.