Az Egyesületről

Az Egyesület rövid bemutatása

Az Integrált Kifejezés- és Táncterápiás Egyesület (IKTE) 2011-ben azzal a céllal alakult, hogy a Magyarországon 1997 óta jelen lévő integrált kifejezés- és táncterápiás képzést szervezze, a már végzett szakembereknek fórumot biztosítson, ill. a szakma és a nagyközönség számára ismertté tegye a módszert.

 

Az integrált kifejezés- és táncterápia (IKT) mozgásos hangsúlyú, valamint további kifejezés-művészetekkel (rajz, festés, agyagozás, hangszerek, saját hang, mesék, versírás, terápiás táncszínház stb.) dolgozó művészetterápiás megközelítés. A különböző művészetterápiák alapvetése, hogy a „kifejezés" - történjen akármilyen csatornán keresztül - több szempontból gyógyító. Ha egy problémánkhoz megpróbálunk kreatívan hozzányúlni, valamilyen alkotásba - táncba, képbe, szoborba, versbe - önteni, ezáltal „kihelyezzük magunkból", nem azonosulunk már teljesen vele, kívülről rá tudunk nézni, s jobban megérthetjük a bennünk zajló folyamatokat.

Az IKT különlegessége a módszerek sokféleségében rejlik, melyek között mindenki megtalálhatja az őt leginkább inspiráló, leginkább támogató kifejezési módot. Holisztikus szemlélettel dolgozunk, tehát az emberre test-lélek-szellem dinamikus egységeként tekintünk.

 

Az IKT alkalmazási területe - a terápiás keretek függvényében - igen tág lehet: a stressz- és feszültségoldásban, a hosszabb-rövidebb önismereti folyamatokban vagy pszichiátriai betegségek terápiájában egyaránt sikerrel alkalmazható.

 

Tovább

Az Egyesület vezetősége és szervei

 Egyesületünk szervezeti struktúrája és jelenlegi tisztségviselői: 

Tovább

Az Egyesület alap dokumentumai

Egyesületünk alapdokumentumai: Alapszabály, SZMSZ, Közhasznú beszámolók, Etikai Kódex, Képzési rend

Tovább

A tagságról

Az Egyesületnek vannak rendes és pártoló tagjai.

A tagság formáiról bővebben olvashat az alábbi gombra kattintva:

Tovább

Az

Integrált Kifejezés- és Táncterápiás Egyesület közhasznú egyesület.

 

Így jogosultak vagyunk arra,

hogy az adózók személyi jövedelemadójuk

1%-ával munkánkat támogathassák.

 

Örömmel és köszönettel fogadjuk felajánlásaikat!

 

Egyesületünk neve:

Integrált Kifejezés- és Táncterápiás Egyesület

Adószámunk: 18217861-1-42

Űrlap letölthető itt

 

Köszönjük! 

 

A felajánlott összegeket a módszert bemutató rendezvényünk finanszírozására fordítjuk.